Workshops

Een workshop is een bijeenkomst van 2 uur waarin een specifiek onderwerp uitgebreid wordt behandeld. Hieronder treft u een overzicht aan van de workshops voor het najaar van 2022.

Klik in dit overzicht op een regel om naar de workshopdetails te springen. Of blader gewoon naar beneden om de details van alle workshops te zien.

Bij onze cursussen en workshops hanteren wij de volgende inschrijvingsvoorwaarden, 

  • U bent pas definitief ingeschreven als wij uw betaling hebben ontvangen.
  • Als u uw deelname aan een cursus of workshop uiterlijk één week voor aanvang afmeldt aan ons e-mailadres met vermelding van uw IBAN bankrekeningnummer, wordt uw betaling daarop teruggestort.
  • Als u een cursus of workshop gaat volgen waarin een bepaald type apparaat centraal staat, dan kunt u de lessen alleen volgen als u zo een apparaat in uw bezit heeft.

Kennismaken met de Chromebook

En? Helemaal tevreden met uw huidige Windows laptop? Of vindt u het af en toe toch een beetje een gedoe? Virusscanner, updates, nieuwe versie van Windows, back-ups etc. En hoe ouder we worden hoe meer het aanvoelt als gedoe.

Sinds 2010 maakt Google Chromebooks en inmiddels zijn ze zo ver ontwikkeld dat ze een Windows laptop op bijna alle terreinen verslaan. Ze zijn veel sneller en worden ook na verloop van tijd niet steeds trager. Ze hebben (bijna) geen onderhoud nodig, zijn niet gevoelig voor virussen, gaan minimaal 8 jaar mee en zijn ook nog eens veel goedkoper dan een Windows laptop. De goedkoopste kost bij een betrouwbare winkel nog geen € 190.

Inderdaad, een Windows computer kan meer, maar maakt u daar gebruik van? Heeft u een complexe computer nodig voor dat wat u wilt doen op een computer?

Misschien is het een goed idee om nu te onderzoeken of een Chromebook bij u past en niet te wachten tot uw huidige computer het begeeft.

In deze workshop laten wij u zien wat deze eenvoudige, voordelige en veilige computer voor u kan betekenen.

Zoeken met Google

We googelen allemaal. Uit de onvoorstelbare hoeveelheid informatie, die internet biedt, proberen we dát te halen waar we naar op zoek zijn. Maar hoe weten we dat uit de tienduizend zoekresultaten we de juiste hebben gevonden? Gelukkig biedt Google allerlei mogelijkheden om onze zoekopdracht te verfijnen. En natuurlijk is een goed gekozen zoekwoord het uitgangspunt.

In deze workshop gaan we vooral veel oefenen om met Google dát te vinden op internet, waar we naar op zoek zijn.

Streamen van muziek

Herinnert u zich nog? De grammofoonplaat, het cassettebandje, de CD? Al deze manieren om naar muziek te luisteren worden langzamerhand vervangen door het begrip “streaming”.

Via uw computer, tablet of smartphone kunt u via zgn. streamingdiensten als Spotify een ongelooflijke hoeveelheid muziek beluisteren en d.m.v. afspeellijsten uw eigen muziekbibliotheek opbouwen. De bekendste dienst is Spotify, maar we laten u ook kennismaken met concurrenten als Apple Music en streamingdiensten die zich specifiek richten op klassieke muziek als bv. Idagio.

Tijdens deze les maakt u kennis met deze streamingdiensten en leert u hoe u ze zelf kunt gebruiken. Ook ziet u hoe u een muziekstreamingdienst kunt toevoegen aan een geluidsinstallatie.

Google Foto's

Steeds meer mensen gebruiken smartphone en tablet om mee te fotograferen. Het resultaat is dat u snel heel veel foto’s heeft en die graag georganiseerd wilt opslaan en beveiligen. Herkent u dat?

In deze les(sen) laten we zien hoe u met de app Google Foto’s uw foto’s en filmpjes volautomatisch opslaat in de “Cloud” van Google. En hoe u die foto’s vervolgens op diverse digitale apparaten kunt bekijken en downloaden om verder te gebruiken. U kunt ook makkelijk foto’s uitwisselen tussen computer en smartphone/tablet.

We gaan foto’s bewerken, zodat ze voldoen aan uw wensen. We vertellen hoe u albums kunt samenstellen met foto’s naar keuze. En hoe u vervolgens kunt u kiezen om albums (of losse foto’s) met anderen te delen.

Google Foto’s is een aanrader voor iedereen die (veel) foto’s heeft en daar iets mee wil doen.

Veiligheid op internet

Een van de meest voorkomende vragen bij ons spreekuur gaat over de bescherming van ieders veiligheid en privacy op internet. Bij het einde van vorig seizoen organiseerden we een grote, drukbezochte workshop over dit onderwerp.

Deze workshop is vooral praktisch gericht. Wij laten u kennis maken met de gereedschappen en methodes waarmee u uw veiligheid en privacy kunt beschermen. Wij laten u kennis maken met de bronnen waar u ook in de toekomst actuele informatie over veiligheid en privacy kunt vinden.


Uw digitale erfenis

Als iemand komt te overlijden zijn de goed beveiligde accounts voor niemand toegankelijk. In deze workshop geven we informatie over de digitale nalatenschap vanuit twee perspectieven: wat je voor je nabestaanden kunt regelen en wat je als nabestaande kunt doen.

Wat kun je zelf regelen? Je krijgt informatie die je helpt om je digitale nalatenschap goed over te dragen aan je nabestaanden.

Nabestaande? Wat doe je als nabestaande met de apparaten, accounts, sociale mediaprofielen en abonnementen van de overledene wanneer deze niets heeft overgedragen? Wat is er mogelijk, wat niet en hoe regelt u het allemaal?