Wie zijn wij?

Al tien jaar ondersteunt SeniorWeb Amsterdam Zuid vijftigplussers in het gebruik van smartphone, tablet en computer. Begonnen met een enkele cursus is het programma uitgegroeid tot een veelomvattend programma van cursussen, workshops en ondersteuning. Honderden mensen hebben in de afgelopen tien jaar hieraan deelgenomen.

SeniorWeb Amsterdam Zuid is één van de vele leslokaties van SeniorWeb in Nederland, waar vijftig plussers worden ondersteund in het omgaan met computer, tablet en smartphone. SeniorWeb Nederland is een organisatie met ruim 150.000 leden, 3000 vrijwilligers en 400 leslokaties. Informatie over hetgeen de landelijke organisatie SeniorWeb te bieden heeft vindt u op de website www.seniorweb.nl

Met de begeleiding van SeniorWeb kan iedereen makkelijker en beter zijn weg vinden in de digitale wereld, die steeds meer het dagelijks leven gaat beïnvloeden. Iedereen is welkom, niet alleen beginners maar ook mensen die al wat langer bezig zijn en de ontwikkelingen willen bijhouden.  

Het programma van SeniorWeb Amsterdam Zuid bestaat uit cursussen, workshops en individuele hulp. Het programma is voor iedereen; u hoeft geen lid te zijn van SeniorWeb. 

Lessen en ondersteuning worden uitgevoerd door een team van zo’n vijf ervaren docenten. 

Ook het komende seizoen kunnen mensen weer terecht voor cursussen (meerdere lessen) en workshops (één les) op het gebied van Windows 10 en 11; MacOS, iPad; iPhone; Android smartphone/tablet. Daarnaast wordt in cursussen en workshops aandacht besteed aan Veiligheid op Internet, Streamen van muziek, Werken met de digitale overheid; Google toepassingen als Zoeken en Google Foto’s, Thuis in Wikipedia, YouTube leren kennen.

Bijzonder is de afsluitende grote workshop aan het einde van dit seizoen, die we organiseren samen met het Huis van de Wijk: een lezing over Kunstmatige intelligentie, een onderwerp dat momenteel veel in de belangstelling staat. De lezing met de titel “Kunstmatige intelligentie is niet eng” wordt gegeven door de bekende filosoof en schrijver Bas Haring.

Daarnaast bieden wij individuele hulp als u vragen of problemen heeft met uw digitale apparatuur tijdens ons wekelijkse spreekuur op dinsdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur.