Vrijwilligers gezocht

Het hele programma van SeniorWeb Amsterdam-Zuid wordt verzorgd door een werkgroep van zes vrijwilligers. We willen de werkgroep graag uitbreiden.

We zijn vooral op zoek naar mensen die zelfstandig of als assistent een cursus of workshop kunnen voorbereiden en uitvoeren. Cursussen en workshops worden gegeven voor kleine groepen van zes tot acht cursisten. Soms wordt er gewerkt met bestaand cursusmateriaal o.a. van de landelijke organisatie SeniorWeb maar soms moet het ook ‘op maat’ gemaakt worden.
Daarnaast zoeken wij begeleiders, die mensen kunnen helpen met hun individuele vragen/problemen tijdens ons spreekuur.
Wij zoeken enthousiaste mensen, die geduld hebben maar ook over didactische, communicatieve en sociale vaardigheden beschikken. Je bent een ervaren gebruiker van digitale apparaten en volgt met belangstelling nieuwe digitale ontwikkelingen.

Als je het wel ziet zitten om bij ons docent of begeleider te worden en vijftigplussers op weg te helpen in de digitale wereld, dan kun je reageren door een motivatie te sturen naar ons mailadres.

Wij kunnen je bieden: een plezierige en informatieve werkgroep, ondersteuning en scholing o.a. vanuit de landelijke organisatie SeniorWeb.
In 2023 kunnen wij beginnen met het betalen van een vrijwilligersvergoeding binnen de grenzen van de belastingdienst. Hierdoor hoeft u hierover geen belasting te betalen, heeft het geen gevolgen voor uitkeringen en toeslagen.